Tájhasználók a Balaton-felvidéken - Nyílt szakmai fórum

VEB2023 szervezés Belsőörs
VEB2023 szervezés Belsőörs

Milyen építészeti értékek és jó gyakorlatok találhatóak a Balaton-felvidéken? Mit érdemes megőrizni, mit átalakítani? Hogyan tud az innováció megjelenni ennek az egyedi tájnak a karakterében?

Ha érdekel a Balaton-felvidék jövője, gyere el október 20-án, csütörtökön 17:00-től a felsőörsi Belsőörs közösségi házba, a Kortárs Építészeti Központ TÁJTÉKA projektjéhez kapcsolódó eseményére. Előadásokon és beszélgetéseken vehetsz részt a Balaton-felvidék építészetéről, hagyományos és innovatív megoldásokról és kísérletezésről.

A programsorozat soron következő eseményén hazai szakemberek mutatják be projektjeiket, akikkel az előadás után beszélgethettek.

A program a KÉK – Kortárs Építészeti Központ projektje, mely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében, a Balaton-felvidéken valósul meg, 2021-2023 között.

Program

Kezdésként a régió tájhasználatához és épített értékeihez köthető 3-4 jó gyakorlatot ismerhetünk meg rövid előadások formájában, amit néhány gondolatébresztő kérdéssel irányított beszélgetés követ. Az esemény célja, hogy a régió építész szakmai közegének és az épített környezet iránt érdeklődőknek közös fóruma legyen, amely lehetőséget teremt az inspirációszerzésre, eszmecserére, közösség és kapcsolatok építésére.

TÁJTÉKA

A TÁJTÉKA projekt célja, hogy párbeszédet indítson a Veszprém-Balaton-felvidék régió intelligens tájhasználatával kapcsolatban, összekapcsolja és segítse az ebben érdekelt helyi lakosokat, újonnan beköltözőket és ide rekreációs céllal érkezőket. Intelligens tájhasználat alatt a fenntartható életformákat és gazdálkodási gyakorlatokat, a hagyományok adaptív változásait és fenntartását, a kísérletező szemléletet és a generációkon átívelő együttműködéseket értjük.

A TÁJTÉKA eszköztár első kötete, A Balaton-felvidék jövőképe - amely az elmúlt évben a térségben végzett kutatásokon, interjúkon alapul - már elérhető ezen a linken.

A belépés ingyenes!

Fórum tájtéka intelligens tájhasználat balaton-felvidék szakmai program

Jegyinfó

Jegyvásárlási infó: Szabadon látogatható

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!