Bemutattuk a TÁJTÉKA eszköztár zárókötetét

Egy régió eszköztára - Tanuljunk a Balaton-felvidéktől” címmel mutattuk be péntek este háromrészes könyvsorozatunk zárókötetét az ActiCity Veszprémben az Intelligens tájak Konferencia programjában.

A TÁJTÉKA szakembereiként sokféle kapcsolódással, ismerettel érkeztünk a Balaton-felvidékre és a két év alatt sokat változott kötődésünk a tájhoz, az itt élőkhöz. Kutatásunk és térségi együttműködéseink során több száz beszélgetésből és nézőpontból ismerhettük meg a régiót. Hálásak vagyunk azért a nyitottságért, amellyel az itt élők megosztották tudásukat, tapasztalataikat, élményeiket.

  • Milyen lehet a régió jövője?
  • Milyen kapcsolatok épültek, amik továbbvihetik a megkezdett munkát?
  • Milyen sikeres közösségi kezdeményezések folytatása körvonalazódik?

Ezekről is kérdezte Tüske Ferenc a TÁJTÉKA szakembereit: Bozsik Barbara településmérnököt, Szemerey Samu építész-urbanistát és Szij Barbara művészettörténészt.

Az estét Pecha Kucha est zárta, ahol a Balaton-felvidéken és más hazai és külföldi régiókban a táj, a kultúra, az épített örökség és a közösségek kölcsönhatásaiban megvalósuló kezdeményezések szervezői mutatták be projektjeiket.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, hogy együtt ünnepeljük az elmúlt két év közös munkáját.

A kötet a TÁJTÉKA projekt részeként, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jelent meg. Veszprémben a KUNSZT dizájnboltban, Budapesten a KÉK - Contemporary Architecture Centre Kortárs Építészeti Központban, a Fuga - Budapesti Építészeti Központban már megvásárolható a harmadik kötet is.

Fotó: Cseh Edina

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!