Elérhető a Tájtéka adatvizualizációs kiállítása

Már elérhető a TÁJTÉKA adatvizualizációs kiállítása, a Balaton-felvidék tájhasználatáról, jelenéről és jövőjéről, a KÉK Tudástárában.

A Balatonhoz a legtöbbünknek kapcsolódik emléke, de az egész régió közkedvelt évszázadok óta, így számos rétegben vizsgálható a története, a kultúrája, az értékei. A Balaton egyszerre egy összeérő borospincesor, egy órási bringakör, a kötelező táborozóhely, a magyar tenger az összes típusú vendéglátó egységgel, egy végtelen strand, a hely, ahol hekket kell enni, ahol átvernek a taxisok, ahol nyáron már túl sok a turista, télen pedig kihalt minden és nincs nyitva étterem, ahová mindenki építkezni akar, a levendulamezők, a hipszteresedő piacok, a tihanyi ekhó, a siófoki Aranypart, a kempingek, a lány- és legénybúcsúk, a beköltöző budapestiek, a hobbinyaralók hazája. De valójában milyen ez a régió? Az itt élők mit szeretnek benne? Hogyan formálták a helyiek és a látogatóközönség a tájat? Valóban betelt-e a Balaton, és milyen jövő vár a Balaton-felvidékre?

Az adatvizualizációs kiállítás keretében néhány olyan területről mutatunk be adatokat, amik meghatározóak a Balaton-felvidék jelenét és jövőjét illetően. Akárcsak a TÁJTÉKA kutatásai során, ezek is sok evidens, de talán ugyanennyi meglepő tendenciát is mutatnak.

Böngészd az adatokat a lapozható és letölthető pdf-ben a KÉK Tudástárában!

Fotó: Sivák Zsófia

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!