Építőtábor a Vázsonyi-medencében

A BME Urbanisztika Tanszékkel júliusban építőtábort szervezünk a Vázsonyi-medencében. A hallgatók az elmúlt hetekben kutatásokat végeztek Nagyvázsony, Vöröstó, Barnag és Tótvázsony település történetéről és -szerkezetéről, március végén pedig be is jártuk velük a helyszíneket.

Nagyvázsonyban Fábry Szabolcs polgármester és Németh Ferenc főépítész kalauzolt minket. Vöröstón Fekete Gabriella polgármester, Barnagon Horváth Zoltán polgármester és Kéri Katalin főépítész,Tótvázsonyban pedig Sipos Ferenc polgármester mesélt a hallgatóknak településük életéről és a lehetséges tervezési helyszínekről. Ebédre helyi termelők finomságaival vártak minket a települések, a vacsorát pedig a Hideg-hegyi Menedék lakói készítették.

A helyszín bejárást követően a hallgatók megtervezik az alkotásokat, amelyeket egy tervkonzultáción mutatnak be a polgármestereknek. Így a  helyiekkel közös elképzelésen alapuló munkák épülnek meg júliusban, az építőtáborban. A tábor zárónapján, július 15-én a helyiekkel együtt ünnepeljük meg a köztéri alkotások elkészültét, ahova a látogatókat is szívesen várjuk.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!