Nyitott házak hétvégéje Balatonalmádiban

Indiánnyárban, villa sétával indult szeptember 22-én a Pomerium - Múltidéző napok Balatonalmádiban.

Balatonalmádi Város polgármestere, Fabó Péter a város életében egy új rendezvényt köszöntött, az épített örökség és a közösségek ünnepét. A város lakóit és vendégeit Illána Erzsébet, a Honismereti és Városszépítő Kör Balatonalmádi tagja, Czuczor Sándor, helytörténeti kutató és Berki Bálint, városi főépítész kísérte a sétán, amely ízelítőt adott a város gazdag építészeti örökségéből és amelynek végén a résztvevők madártávlatból nézhettek rá városukra az Óvári Messzelátóból.

A házak, villák, különleges épületek szombaton és vasárnap nyitották ki kapuikat az érdeklődők előtt.

Köszönjük a Pomerium lelkes helyi szervező csapatának és mindazoknak, akik megnyitották a házaikat, tereiket, műhelyüket és megosztották a házakho kötődő történeteiket, emlékeiket ezen a hétvégén. És persze azoknak, akik az esős idő ellenére is bejárták Balatonalmádi utcáit, hogy bepillantást nyerjenek a város épületeibe és múltjába. A Budapest100 mintájára szervezett program az épített örökség mellett a helyi közösségek ünnepe is volt. Közülük is köszönjük a Honismereti és Városszépítő Kör Balatonalmádi, a Káptalanfüredi Fürdőegyesület, az Almádiért Közalapítvány és a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár odaadó munkáját, amelyet látva biztosak lehetünk benne, hogy a Pomerium otthonra talál Balatonalmádiban és jövőre újra megelevenedik a város múltja.

Köszönjük a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatását a rendezvény megvalósításához és a Balatonalmádi Városgondnokság segítségét.

Fotók: Cseh Edina

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!