Szakmai fórumot tartottunk Salföldön

Július 27-én Salföldön a Káli Fecskében tartottuk meg a Tájhasználók fórumának soron következő eseményét, ahova ez alkalommal is szép számmal érkeztek építészek, főépítészek és a szakma, illetve a Balaton-felvidéki építészet iránt érdeklődők.

Az estét Bódi Gergely Gergő építész előadása nyitotta, melyben korábbi és jelenlegi munkáin, ötletein és tervein keresztül ismerhettük meg gondolatait építésről és kivtelezésről, a megrendelői igények és az építész elveinek találkozásáról. Az olyan, elsősorban praktikus kérdéseken túl, hogy milyen műszaki megoldásokat alkalmazunk, egy ház építése, felújítása, átalakítása számos, sokkal szubjektívebb és személyesebb kérdést is felvet. Amellett, hogy egy elkészült háznak teljes mértékben a tulajdonos igényeit kell kiszolgálnia, hiszen az ő használatára, az ő örömére készül, fontos szem előtt tartani, hogy minden épület egy közös, nyilvános térbe illeszkedik be, így a külseje egyfajta közügy is. Gergő ezenkívül abban is hisz, hogy minőségibb eredményt hoz, ha a tervező a kivitelezést is végigkíséri, hiszen így akár a helyben alakuló megoldásokról is van lehetősége konzultálni.

Az előadás ismét egy érdekes diskurzust indított el a Balaton-felvidéki építészetről, anyaghasználatról és tájhasználatról.

Amennyiben van ide illő témád, amely a Balaton-felvidék tájhasználatához, építészetéhez kötődik és szívesen előadnál egy következő alkalommal a projektedről, írj nekünk e-mailt a [email protected] címre!

A Balaton-felvidéki tájhasználók sorozat következő időpontjával és helyszínével hamarosan jelentkezünk!

Ha nem szeretnél lemaradni a részletekről, iratkozz fel a TÁJTÉKA hírlevelére!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!