Balaton-felvidéki Barangoló

Hogyan tudjuk helyben élőként vagy látogatóként megmutatni gyerekeinknek a Balaton-felvidéki tájat és épített örökségét úgy, hogy az egy örömteli felfedező kaland legyen? Amikor a TÁJTÉKA programjait terveztük, erre is vállalkoztunk és ehhez kerestünk olyan partnereket, akik hasonlót tapasztaltak gyerekekkel, igaz, a múzeum falai között.

Varga Viola művészettörténész, múzeumpedagógus és Nemes Anita grafikus-tipográfus, illusztrátor a Múzeum Shop megbízásából alkottak először együtt. Hamarosan jött az ötlet egy gyerekeknek, családoknak szóló foglalkoztató könyvre azzal a céllal, hogy a múzeumi tárgyak és a művészet közelebb kerüljön a gyerekekhez és mindennapjaik részévé váljon. Az ötlet és megvalósítás olyan jól sikerült, hogy a Magyar Nemzeti Galéria Barangolója után  hamarosan megszületett a Kiscelli Múzeumról és a Kiscelli Parkerdőről szóló Barangoló is.

Viola és Anita a TÁJTÉKA felkérésére nagy örömmel vágtak bele a Balaton-felvidék kulturális és természeti kincseinek bemutatásába. A Balaton északi partja és a környező hegyek Anita és Viola szívéhez is közel állnak.

A Balaton-felvidéki Barangoló lapjának egyik oldalán felfedezésre váró helyek bemutatását és játékos feladatokat találtok, a másik oldalán pedig egy színezhető térképet. Bízunk benne, hogy a család minden tagjának, kicsiknek és nagyoknak is sok örömet szerez majd a füzet olvasása és a játékos feladatok megoldása, hiszen a füzettel célunk, hogy elindítsuk a családokat további tájak, építészeti emlékek közös megismerése felé.

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!