Balatonalmádi Nyitott Házak Ünnepe

Van egy egyszerű ötlet: megnyitunk néhány házat egy hétvégére és elmeséljük a házak és a benne lakók történetét a helyiekkel együtt. Balatonalmádiban a Budapest100 mintájára szervezzük a helyiekkel a Nyitott Házak Ünnepét.

A Budapest100 építészeti-kulturális fesztivál, a közösségek és a város ünnepe, egy hétvége, ami közelebb hozza egymáshoz a városlakókat és a szomszédokat, és felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő építészeti értékekre. Ehhez kiváló alkalom, hogy megnyitunk néhány házat, kertet, portát egy hétvégére, és a helyiek elmesélik a házak és a benne lakók történetét egymásnak és a látogatóknak.

Balatonalmádiban az emberek nyitottak, szívükön viselik, hogy az épített környezetük és a városuk sorsát befolyásoló személyiségeik és történeteik legyenek a közös emlékezet és tudás része. És ezért örömmel tesznek is.

Több hónapos közös előkészítő munka során szervezzük és szeptemberben rendezzük velük a Nyitott Házak Ünnepét. 13 éves története során Esztergomban, Ráckevén, Dunaújvárosban és kisebb európai városokban, szomszédságokban valósultak meg a Budapest100 mintájára hasonló események. Ezeknek a tapasztalataival segítjük a helyieket, akik pedig a tartalmat: helyszíneket, történeteket, embereket és persze alkotó energiákat hoznak a közös munkába.

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!