Építőtábor a Vázsonyi-medencében

Egy építőtábor lehetőséget ad a közösségi összefogás, tervezés, építés és kulturális esemény szervezés folyamatának megismerésére és megvalósítására. Ezért szervezünk Tótvázsonyban, Barnagon, Vöröstón és Nagyvázsonyban a BME Urbanisztika Tanszékével közösen építőtábort júliusban.

Több település bevonásával a településfejlesztés mellett lehetőség nyílik a regionális kapcsolatok erősítésére is. Ezért látogattak el az építész hallgatók egy kutatást követően a négy helyszínre: Tótvázsonyba, Barnagra, Vöröstóra és Nagyvázsonyba, ahol bejárták a helyi településvezetőkkel és főépítészekkel a helyszíneket és felmérték az igényeket.

A tavaszi szemeszter során a hallgatók megtervezik az alkotásokat, amelyeket egy tervkonzultáción mutatnak be a polgármestereknek. Így a  helyiekkel közös elképzelésen alapuló munkák épülnek meg júliusban, az építőtáborban. Ezzel válik az együttműködés szándéka valós teljesítménnyé és őrzi meg a helyiek és a település iránt érdeklődők sikeres párbeszédét.

A tábor zárónapján, július 15-én a helyiekkel együtt ünnepeljük meg a köztéri alkotások elkészültét, ahova a látogatókat is szívesen várjuk.

Vissza a főoldalra

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!