Hivatalosan is véget ért a TÁJTÉKA program

November 15-én hivatalosan is véget ér a TÁJTÉKA program. Két év munkáját zárjuk le, amely után mindannyian másképp látjuk a Balaton-felvidéket. Köszönet mindazoknak, akik szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal, személyes meglátásaikkal és élményeikkel gazdagították a Balaton-felvidékről alkotott képünket.

És ha már képek, köszönjük fotósunk, Cseh Edina munkáját, akinek a képei végigkísérték a programot és láttatták a természeti táj szépségét és az itt élő közösségeket!

Az elmúlt év során arra kerestük a választ a helyi közösségekkel, hogyan segíthetjük, hogy a fiatalabb és idősebb generációk kötődése erősödjön a történeti tájjal. Barangoltunk a Tihanyi-félszigeten, sétáltunk a SéTapolca Fesztiválon, tájba simuló köztéri bútorokat építettünk, hogy megújítsuk a Vázsonyi-medence falvainak közösségi tereit és együtt ünnepeltük Balatonalmádi lakosaival, közösségeivel a város épített örökségét és történetét.

Ez azonban csak egy kis szelete azoknak a kísérletező szemléletű kezdeményezéseknek és annak a szerteágazó közösségi összefogásnak, amik a Balaton-felvidék kulturális életét gazdagítják, hozzájárulva táji és épített értékeinek megőrzéséhez. Ezek közül sokan a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program segítségével jutottak el több emberhez, ahogy a TÁJTÉKA program is, amiért hálásak vagyunk. Ismerjétek meg ezeket a kezdeményezéseket a TÁJTÉKA eszköztárából!

Az élet az EKF-éven túl is folytatódik. Kívánjuk nektek, hogy látogatóként térjetek vissza újra és újra a Balaton-felvidékre, ismerjétek meg ezeket az izgalmas programokat és az átalakuló hagyományokat, örökséget testközelből! Sok erőt kívánunk, hogy helyi közösségként folytassátok ezt a kivételes munkát, ami által a Balaton-felvidéki élet szépségének mélységei tárulnak fel az itt élők és ide látogatók előtt!

Habár a TÁJTÉKA projekt ma hivatalosan véget ér, reméljük, hogy a mi örökségünk is tovább él a régióban. A KÉK - Contemporary Architecture Centre Kortárs Építészeti Központ és az ADI Studio csapata készen áll a folytatásra, amire reméljük lesz még lehetőségünk a jövőben.

Fotó: Cseh Edina 

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!